HomeAanbodWorkshopsRaadselpostMateriaalOver mijContact

LEREN LEREN Methode

LEREN LEREN Methode

Deze training kan gevolgd worden door kinderen van de basisschool, of door jongeren van het secundair onderwijs of ouder.

Training voor kinderen van de basisschool (3de - 6de leerjaar):


Ons brein bestaat uit 2 hersenhelften. Hoe meer ze samenwerken, hoe beter onze hersenen werken. Dus hoe meer je de beiden hersenhelften laat samenwerken, hoe beter je leert.
De ene houdt meer van taal, de andere meer van beeld.
Bij het leren is het dus ideaal dat je taal en beeld combineert.
Zo werkt ook de Leren Leren Methode: we gebruiken de beide hersenhelften en combineren ze met elkaar. Op deze manier is de kans dat je dingen onthoudt het grootst.
We werken vanuit de eigen talenten.
We leren orde en structuur brengen in onze gedachten.

Deze sessies zitten vol met werkvormen en oefeningen rond zelfvertrouwen, inzicht in het eigen denken en in wat de school verlangt, taal (spelling, lezen), klokkijken, het automatiseren van lesstof (tafels, sommen tot 20, letters en klanken), het leren van een les WO, …
Na afloop begrijpen kinderen wat nodig is op school en hebben ze handvaten gekregen bij het leren. Dat geeft rust en zelfvertrouwen.


Praktische info en tarieven:

Groepje van 3 of 4 kinderen: €240 (voor 8 sessies van 75min)
Groepje van 2 kinderen: €330 (voor 8 sessies van 75min)
Individueel: €440 (€455 vanaf 1sept24) (voor 8 sessies van 60min)

Om uw kind zo persoonlijk mogelijk te kunnen begeleiden start ik graag met een intakegespek met de ouders als de kinderen nog niet gekend zijn bij Wijser. Kostprijs intakegespek €60 (vanaf 1sept24 €65))

Bij het volgen van deze training ontvangen jullie ook het boek “Beelddenken, visueel leren en werken” van Marion van de Coolwijk, werkmateriaal (pennenzak met inhoud, werkbladen), tussendoortje en een certificaat op naam.

Waar?
Vlasgaard 20, Halle-Zoersel
Individuele sessies kunnen ook bij Equilibris (Jozef Hermanslei 69, Mortsel) 
Training voor jongeren van het secundair onderwijs (12+)


Deze methode is gebaseerd op effectief en succesvol leren en heeft als doel de schoolresultaten te verbeteren. Hoe breng ik dat wat op papier staat naar het hoofd en kan ik het op het juiste moment weer oproepen.
Aan de orde komen het lerende brein en wat nodig is bij het leren, de samenwerking van beide hersenhelften, verschillende manieren van leren, werkvormen rondom zelfvertrouwen, motivatie en inzicht in het eigen leerproces, plannen/structuur, tekstbegrip, conceptmapping, visualiseren, associëren, automatiseren, tekenen van taal, woordjes leren, geheugentechnieken, inzicht in eigen sterke/zwakke kanten, bewegen,…

Deze methode van leren is heel zinvol voor zowel taaldenkers als beelddenkers, meer zelfs, deze methode leert beiden te combineren zodat ze elkaar versterken.
Na afloop begrijpen de jongeren hoe ze gestructureerd en met een goede planning de lesstof kunnen leren en reproduceren.
Ze hebben vele handvaten gekregen die ze kunnen toepassen bij het leren.

Ook voor studenten hoger onderwijs is deze training zinvol.

Praktische info en tarieven:

Groepje van 3 of 4 jongeren:
€210/jongere (voor 2 sessies van 3,5uur) of (voor 4 sessies van 1u45min)

Groepje van 2 jongeren:
€260/jongere (voor 2 sessies van 3,5uur) of (voor 4 sessies van 1u45min)

Individueel: €330 (€350 vanaf 1sept24) (voor 6 sessies van 60min)

Om uw kind zo persoonlijk mogelijk te kunnen begeleiden start ik graag met een intakegespek met de ouders en de jongere samen indien de jongere nog niet gekend is bij Wijser. Kostprijs intakegespek €60 (vanaf 1sept24 €65))

Bij het volgen van deze training ontvangen jullie ook het boek “Beelddenken, visueel leren en werken” van Marion van de Coolwijk, werkmateriaal (pennenzak met inhoud, werkbladen), tussendoortje en een certificaat op naam.

Waar?
Vlasgaard 20, Halle-Zoersel
Individuele sessies kunnen ook bij Equilibris (Jozef Hermanslei 69, Mortsel) 

Reacties:
C: "Ik vind leren zo véél leuker!"
F: "Ik had betere punten op mijn toets."
J: "Ik kan mijn aandacht er beter bij houden als ik aan het leren ben."
mama C: "Ze kan nu zelfstandig leren."


Wanneer er faalangst dreigt, fouten maken moeilijk voelt, doorzetten lastig is, ... Is het vaak aangewezen om eerst een mindsettraining te volgen. 
Dit kan gewoon opeenvolgend: eerst een mindsettraining, daarna de training LEREN LEREN. 
Maar vanaf schooljaar 2023-2024 is er ook een jaartraject mogelijk waarin zowel een uitgebreide mindsettraining als een training LEREN LEREN opgenomen worden. Meer info:
Meer info jaartraject mindset - LEREN LEREN
Contact opnemen met Wijser
Terug naar aanbod


Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop